Medicamente Si Suplimente Alimentare

Ciprinol

ciprinol
Dr. Adriana-Valentina Seicareanu

Scris De:

Dr. Adriana-Valentina Seicareanu

 • Ce este Ciprinol?
 • Modul de acțiune al lui Ciprinol
 • Utilizări ale lui Ciprinol
 • Care sunt bacterii sensibile la Ciprofloxacina?
 • Disponibilitatea și prețul Ciprinol
 • Dozele de Ciprinol
 • Efecte Adverse
 • Contraindicații, precauții și avertizări
 • Ce interacțiuni poate avea Ciprinolul?
 • Ce probiotic este recomandat pentru Ciprinol?
 • Păreri Ciprinol
 • Ce inlocuitor exista pentru Ciprinol?

Ciprinolul este un medicament ce face parte din categoria fluorochinolonelor, antibiotice cu spectru bacterian larg. Acesta inhibă cele două enzime esențiale pentru replicarea și repararea ADN-ului în celulele bacteriene ducând, astfel, la apoptoza celulelor bacteriene.

Datorită mecanismului său de acțiune, Ciprinolul se utilizează în tratarea infecțiilor cauzate de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative, precum infecții ale aparatului respirator, digestiv, urinar, genital, infecții ale urechii și pielii, dar și în profilaxia antraxului.

Este un medicament disponibil în farmaciile din România sub formă de tablete sau soluții perfuzabile de diferite concentrații.

Ce este Ciprinol?

Ciprinolul este un antibiotic din clasa fluorochinolonelor utilizat pentru a trata diferite tipuri de infecții bacteriene, inclusiv infecțiile urinare. În România este produs și distribuit de firma KRKA și poate fi găsit sub mai multe forme: tablete și soluție perfuzabilă.

Compozitie Ciprinol

Compoziția Ciprinolului variază în funcție de forma de administrare a medicamentului. Substanța activă este ciprofloxacină în diferite concentrații (250/500/750 mg – tablete, 100 mg/10 ml sau 200 mg/100 ml soluție perfuzabilă), iar excipienții utilizați pot fi:

 • Pentru tablete orale: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă (PVP), crospovidonă, stearat de magneziu, talc, silice coloidală anhidră
 • Pentru soluțiile perfuzabile: clorură de sodiu, acid clorhidric sau hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului și apă.

Ciprinol este antibiotic?

Da, Ciprinolul este antibiotic. Substanța sa activă fiind ciprofloxacina, un antibiotic bactericid din clasa fluorochinolonelor.

Modul de acțiune al lui Ciprinol

Ciprinolul acționează asupra topoizomerazei II bacteriene (ADN giraza) și topoizomerazei IV. Acest antibiotic vizează subunitățile alfa ale ADN-girazei împiedicându-l să supraînvăluie ADN-ul bacterian, ceea ce împiedică replicarea ADN-ului. Fragmentarea ADN-ului bacterian va avea loc ca urmare a inhibării enzimelor.

Utilizări ale lui Ciprinol

Ciprofloxacina acţionează prin distrugerea agenților patogeni care produc infecții urinare, respiratorii, genitale, dar și ale urechii sau pielii. Acest medicament acţionează numai asupra anumitor specii de bacterii Gram-negative și Gram-pozitive, printre care se numără E. Coli, Klebsiella pneumoniae, Neisseria gonorrhoeae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae.

La adulți, Ciprinolul este utilizat pentru:

 • Infecţii ale tractului respirator inferior (exacerbări ale bolii pulmonare obstructive cronice,infecţii bronhopulmonare la pacienţii cu fibroză chistică sau bronşiectazie, pneumonie)
 • Otită medie cronică purulentă.
 • Exacerbarea sinuzitei cronice, în special dacă aceasta este determinată de bacterii Gram- negative
 • Infecţii ale tractului urinar (cistită acută necomplicată, pielonefrită acută, infecții complicate la nivelul tractului urinar, prostatită bacteriană)
 • Infecții ale tractului genital (uretrită gonococică şi cervicită, orhiepididimită, boală inflamatorie pelvină)
 • Infecţii ale tractului gastro-intestinal (inclusiv diareea călătorului).
 • Infecţii intra-abdominale.
 • Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi
 • Otită externă malignă.
 • Infecţii ale oaselor şi articulaţiilor.

Ciprofloxacina poate fi utilizată în tratamentul pacienților febrili cu număr scăzut de globule albe în sânge, la care se suspectează o infecție bacteriană.

La copii și adolescenți, Ciprinolul este utilizat pentru:

 • Infecţii ale plămânilor şi bronhiilor cu fibroză chistică  
 • Infecţii complicate ale tractului urinar, incluzând infecţii care au ajuns la nivelul rinichilor (pielonefrită)  
 • Expunerea (suspectată sau confirmată) la antrax, prin inhalare.

De asemenea, ciprofloxacina poate fi utilizată pentru tratamentul infecţiilor severe la copii şi adolescenţi, dacă este necesar.

Care sunt bacterii sensibile la Ciprofloxacina?

Ciprofloxacina este eficientă împotriva unei game largi de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative, fiind folosită pentru tratamentul diverselor infecții bacteriene. Eficacitatea ciprofloxacinei asupra anumitor bacterii poate varia în funcție de zonă și de prevalența locală a rezistenței la antibiotice.

Printre bacteriile sensibile la ciprofloxacină se numără:

SPECII FRECVENT SENSIBILE
Bacterii Gram-negative
Escherichia coli
Klebsiella pneumoniae
Pseudomonas aeruginosa
Salmonella spp.
Shigella spp.
Enterobacter spp.
Campylobacter jejuni
Neisseria gonorrhoeae
Proteus mirabilis
Haemophilus influenzae
Legionella pneumophila
Bacterii Gram-pozitive:
Staphylococcus aureus (inclusiv tulpinile meticilin-sensibile, dar nu cele meticilin-rezistente – MRSA)
Streptococcus pneumoniae
Bacillus anthracis
Enterococcus faecalis
Alte bacterii:
Mycobacterium tuberculosis (ciprofloxacina poate fi utilizată ca parte a terapiei multidrog pentru tuberculoză)
Mycoplasma pneumoniae
Chlamydophila pneumoniae

Disponibilitatea și prețul Ciprinol

Ciprinolul sau variantele sale sunt disponibile în majoritatea lanțurilor farmaceutice din România. Prețul mediu pentru Ciprinol 250 mg este 9 lei, pentru Ciprinol 500 mg este de 13 lei, pentru Ciprinol 750 mg este de 46 lei, pentru Ciprinol soluție perfuzabilă este 22 lei.

Ciprinol 250 mg:

 • Farmacia Catena: 9,01 lei
 • Farmacia Tei: 9,01 lei
 • Farmacia Dr. Max: 9,01 lei

Ciprinol 500 mg:

 • Farmacia Catena: 13,54 lei
 • Farmacia Tei: 13,54 lei
 • Farmacia Dr. Max: 13,54 lei

Ciprinol 500 mg:

 • Farmacia Catena: 46,33 lei
 • Farmacia Tei: 46,33 lei

Ciprinol 100 mg/ 10 ml:

 • Farmacia Catena: 22,22 lei
 • Farmacia Tei: 22,22 lei
 • Farmacia Dr. Max: 22,22 lei

Ciprinol se eliberează fără rețetă?

Nu, Ciprinol nu se eliberează fără rețetă. Este un medicament care se eliberează cu prescripție medicală, prescripție care rămâne în farmacie și nu se reînnoiește. Se poate compensa în funcție de diagnostic și de tipul rețetei.

Dozele de Ciprinol

Dozele de Ciprinol administrate depind de indicaţia clinică, severitatea şi localizarea infecţiei, de sensibilitatea la ciprofloxacină a agenților patogeni, de funcţia renală a pacientului şi greutatea corporală la copii şi adolescenţi. Durata tratamentului depinde de severitatea bolii şi de evoluţia clinică şi bacteriologică.

Tratamentul infecţiilor determinate de anumite bacterii (de exemplu: Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter sau Staphylococci) poate necesita doze mari de ciprofloxacină şi administrarea concomitentă a altor medicamente antibacteriene adecvate.

Forme și concentrații ale medicamentului

În România, Ciprinolul se găsește sub formă de tablete orale și soluții perfuzabile, acestea fiind disponibile în mai multe concentrații. Tabletele pot conține 250, 500 sau 750 mg de substanță activă (ciprofloxacină), iar soluțiile perfuzabile 100 mg /10 ml sau 200 mg/ 100 ml.

Informații generale despre dozaj

Ciprinol se administrează pe cale orală de două ori pe zi timp de 7 până la 14 zile sau cel puțin două zile după ce semnele și simptomele infecției au încetat.

Doza orală recomandată este de 250 mg de două ori pe zi pentru tratarea infecțiilor ușoare până la moderate și de 500 mg de două ori pe zi pentru infecțiile urinare severe sau complicate.

Terapia pentru infecții ușoare până la moderate ale tractului respirator sau ale pielii și ale țesuturilor moi necesită o doză de 500 mg de două ori pe zi. Comparativ, se recomandă o doză de 750 mg de două ori pe zi pentru infecții severe sau complicate. Ciprofloxacina trebuie administrată cu alimente pentru a minimiza tulburările gastro-intestinale.

O doză intravenoasă de 200 până la 400 mg de două ori pe zi este recomandată pentru infecții ușoare până la moderate și până la 400 mg la fiecare 8 ore pentru infecții severe, care pun viața în pericol.

Recomandarea este o reducere cu 50% a dozei zilnice pentru pacienții cu insuficiență renală severă (clearance-ul creatininei = 1,2 L/oră). Ciprofloxacina se administrează intravenos prin perfuzie lentă timp de 60 de minute.

Dozaj pentru infecția tractului urinar (ITU)

Dozele de Ciprinol pentru infecția tractului urinar pot să varieze de la 250 mg de două ori pe zi 3-7 zile în cazurile ușoare până la 500 mg de ori pe zi sau chiar 750 mg de două ori pe zi 10 – 21 de zile în cazurile severe.

Dozajul recomandat pentru fiecare tip de infecție urinară se regăsește în tabelul următor:

InfecțieDozajDurată
Cistită necomplicată acută250 mg de două ori pe zi până la 500 mg de două ori pe zi3 zile
La femeile în premenopauză poate fi utilizată o doză unică de 500 mg.
Cistită complicată/Pielonefrită acută500 mg de două ori pe zi7 zile
Pielonefrită complicată500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zicel puţin 10 zile; poate fi continuat mai mult de 21 zile în unele circumstanţe specifice (cum sunt abcesele).
Prostatită bacteriană500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zi2 până la 4 săptămâni (acută) până la 4 până la 6 săptămâni (cronică).

Dozaj pentru alte infecții

Dozele de Ciprinol pentru alte infecții pot varia de la 500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zi pe o perioadă medie de 7-14 zile.

Dozajul recomandat pentru fiecare tip de infecție se regăsește în tabelul următor:

InfecțieDozajDurată
Infecţii ale tractului respirator inferior500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zi7 până la 14 zile
Exacerbarea sinuzitei cronice500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zi7 până la 14 zile
Otită medie cronică purulentă500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zi7 până la 14 zile
Otită externă malignă750 mg de două ori pe zi28 zile până la 3 luni
Uretrită gonococică şi cervicită500 mg în doză unică1 zi (doză unică)
Orhiepididimită şi boală inflamatorie pelvină500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zicel puţin 14 zile
Diaree determinată de bacterii patogene cu excepţia Shigella dysenteriae de tip I şi tratamentul empiric în diareea călătorilor500 mg de două ori pe zi1 zi
Diaree determinată de Shigella dysenteriae de tip I500 mg de două ori pe zi5 zile
Diaree determinată de Vibrio cholerae500 mg de două ori pe zi3 zile
Febră tifoidă500 mg de două ori pe zi7 zile
Infecţii intra- abdominale datorate bacteriilor Gram- negative500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zi5 până la 14 zile
Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zi7 până la 14 zile
Infecţii osteo-articulare500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe zimaximum 3 luni
Pacienţilor neutropenici febrili, la care se suspectează o infecție bacteriană + alt antibiotic500 mg de două ori pe zi până la 750 mg de două ori pe ziTratamentul trebuie continuat pe toată durata neutropeniei
Profilaxia infecţiilor invazive determinate de Neisseria meningitidis500 mg în doză unică1 zi (doză unică)
Antrax500 mg de două ori pe zi60 zile de la confirmarea expunerii la bacilul antraxului

Dozaj pentru copii

Dozajul pentru copii și adolescenți se calculează în funcție de greutatea acestuia, fără a se depăși doza maximă de 750 mg per doză, iar durata tratamentului este în medie de 10-14 zile.

Dozele recomandate la copii și adolescenți în funcție de tipul infecției se regăsesc în tabelul următor:

InfecțieDozajDurată
Fibroza chistică20 mg/kg de două ori pe zi cu un maxim de 750 mg per doză10 până la 14 zile
Infecţii complicate la nivelul tractului urinar şi pielonefrită acută10 mg/kg de două ori pe zi până la 20 mg/kg de două ori pe zi cu un maxim de 750 mg per doză10 până la 21 zile
Antrax10 mg/kg de două ori pe zi până la 15 mg/kg de două ori pe zi cu un maxim de 500 mg per doză60 zile de la confirmarea expunerii la bacilul antraxului
Alte infecţii severe20 mg/kg de două ori pe zi cu un maxim de 750 mg per dozăÎn funcţie de tipul infecției

Supradozaj

În cazul supradozajului de 12 g se produc simptome ușoare de toxicitate cum ar fi amețeală, tremor, cefalee, în timp ce un supradozaj de 16 g determină insuficiență renală acută. S-a raportat toxicitate renală reversibilă. Pentru tratarea supradozajului se iau măsuri de urgență de rutină cum ar fi lavajul gastric, urmat de administrarea cărbunelui activat și tratament simptomatic.

Simptomele supradozajului constau în:

 • ameţeală
 • tremor
 • cefalee
 • fatigabilitate
 • crize convulsive
 • halucinaţii
 • disconfort abdominal

În caz de supradozaj se recomandă monitorizarea funcţiei renale, inclusiv a pH-ului urinar, şi acidifierea urinei dacă este necesar, pentru a preveni cristaluria. Pacienţii trebuie să fie bine hidrataţi. Teoretic, antiacidele cu calciu sau magneziu pot reduce absorbţia ciprofloxacinei. În cazul supradozajului, trebuie efectuat tratament simptomatic. Datorită posibilităţii prelungirii intervalului QT, este necesară monitorizarea ECG.

Doză uitată

În cazul în care a fost omisă o doză, se va administra cât mai curând posibil. Dacă doza următoare trebuie luată în mai puțin de 6 ore pentru comprimatele obișnuite și în mai puțin de 8 ore pentru comprimatele cu eliberare prelungită nu se mai administrează doza uitată. Nu se administrează simultan două doze.

Efecte Adverse

Efectele adverse cele mai raportate în legătură cu Ciprinolul sunt greața și diareea. Pot exista și alte reacții adverse ale acestui medicament mai puțin frecvente cum ar fi cefalee, amețeli, tulburări ale somnului, modificări ale analizelor de laborator sau rare precum tulburări vizuale, tinitus, tahicardie sau insuficiență hepatică.

Efecte adverse comune

Reacțiile adverse comune pot fi clasificate în funcție de frecvență și pot include:

Frecvente: ≥1/100 şi <1/10:

 • Greața
 • Diaree

Mai puţin frecvente: ≥ 1/1 000 şi < 1/100

 • Suprainfecţii micotice
 • Eozinofilie
 • Anorexie
 • Hiperactivitate / agitaţie psihomotorie
 • Cefalee
 • Ameţeli

Efecte adverse rare

Există și reacții adverse rare și foare rare care pot apărea în timpul tratamentului cu Ciprinol, acestea pot fi:

Rare: ≥ 1/10 000 şi < 1/1 000

 • Leucopenie
 • Anemie
 • Hipotensiune arterială
 • Sincopă
 • Dispnee
 • Insuficienţă hepatică

Foarte rare: < 1/10 000

 • Anemie hemolitică
 • Agranulocitoză
 • Pancitopenie (cu risc letal)
 • Aplazie medulară (cu risc letal) 
 • Reacţii anafilactice
 • Șoc anafilactic (cu risc letal)

Contraindicații, precauții și avertizări

Atunci când se administrează Ciprinol trebuie avute în vedere principalele contraindicații, hipersensibilitatea la substanţa activă, la alte chinolone sau la oricare dintre excipienţii și administrarea concomitentă de ciprofloxacină şi tizanidină. În plus este indicat să se evite tratamentul cu Ciprinol în sarcină și în perioada alăptării, dar și în combinație cu alcoolul. Șofatul poate fi afectat, de aceea se recomandă prudență în administrare.

Sarcina

Conform datelor disponibile cu privire la administrarea ciprofloxacinei în sarcină nu au fost indicate malformații sau toxicitate fetale sau neonatale.

Studiile la animale nu au evidenţiat efecte toxice directe sau indirecte asupra funcţiei de reproducere. Totuși, în perioada prenatală şi la animalele tinere, după expunerea la chinolone, s-au observat efecte asupra cartilajelor imature.

Prin urmare, leziunile produse de medicament asupra cartilajelor articulare ale organismului uman imatur sau ale fătului nu pot fi excluse, de aceea este de preferat să se evite utilizarea ciprofloxacinei în timpul sarcinii.

Alăptarea

Ciprinolul nu trebuie utilizat în timpul alăptării deoarece se excretă în laptele matern și există riscul de apariție a leziunilor articulare la nou-născut.

Condusul

Condusul sau utilizarea utilajelor pe parcursul tratamentului cu Ciprinol poate fi afectat din cauza efectelor neurologice care pot afecta timpul de reacție. Se recomandă prudență în aceste situații.

Alcoolul

Nu este recomandată asocierea Ciprinolului cu alcoolul din următoarele considerente. Primul este legat de efectele secundare combinate pe care le pot avea cele două substanțe. În plus, este bine cunoscut faptul că alcoolul poate afecta eficacitatea medicamentelor, scăzând absorbția.

Ce interacțiuni poate avea Ciprinolul?

Ciprinolul poate avea interacțiuni cu anumite medicamente și cu anumite produse din alimentație. Asocierea anumitor medicamente cu Ciprinolul pot determina fie creșteri ale concentrațiilor serice ale medicamentului respectiv, cum se întâmplă în cazul tizanidinei, teofilinei sau metotrexatului, fie creșterea concentrației serice a ciprofloxacienei cum este cazul probenecidului sau metoclopramidului. În plus, Produsele lactate sau băuturile cu supliment de minerale pot duce la scăderea absorbției Ciprinolului.

Ciprinolul și alte medicamente

Din cauza interacțiunilor și reacțiilor încrucișate este necesa care pot apărea este recomandată prudență în administrarea Ciprinolului concomitent cu alte medicamente precum:

 • antiaritmicele de clasa IA şi clasa III
 • antidepresivele triciclice
 • macrolidele
 • antipsihoticele
 • medicamente care conţin cationi polivalenţi, chelatori polimerici ai fosfatului, sucralfat
 • antiacide
 • sildenafil
 • agomelatina
 • zolpidemul

Ciprinolul și alimentele

Calciul din dietă ca parte a alimentaţiei nu afectează semnificativ absorbţia ciprofloxacinei. Cu toate acestea, având în vedere că absorbția Ciprinolului poate fi redusă trebuie evitată administrarea concomitentă de:

 • Produse lactate
 • Suplimente de calciu
 • Băuturi cu supliment de minerale
 • Cafea sau băuturi ce conțin cantități mari de cofeină
 • Cereale fortificate

Ce probiotic este recomandat pentru Ciprinol?

Administrarea de probiotice împreună cu Ciprinolul poate ajuta la prevenirea sau atenuarea efectelor negative ale antibioticelor asupra florei intestinale, cum ar fi diareea asociată cu antibioticele sau perturbarea microbiotei intestinale. Două tulpini probiotice des cercetate în acest context sunt Lactobacillus spp. și Saccharomyces boulardii.

Tulpinile de Lactobacillus sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a restabili și menține echilibrul natural al florei intestinale, prevenind înmulțirea bacteriilor patogene. Ele pot reduce incidența diareei asociate cu antibioticele prin mecanisme precum competiția pentru nutrienți și aderență, producția de substanțe antimicrobiene și modularea răspunsului imun al gazdei.

S. boulardii este o drojdie probiotică care a fost studiată extensiv pentru proprietățile sale de a preveni diareea asociată cu antibioticele și Clostridium difficile. Funcționează prin mecanisme de tipul inhibarea aderenței patogenilor la peretele intestinal, neutralizarea toxinelor și stimularea imunității intestinale.

Utilizarea combinată a Lactobacillus spp. și Saccharomyces boulardii poate oferi un efect sinergic, acționând prin mecanisme complementare pentru a proteja și a restabili flora intestinală în timpul și după tratamentul cu antibiotice, precum Ciprinolul.

Pentru a preveni apariția oricărei interacțiuni între Ciprinol și probiotic, este recomandată administrarea la 1-2 ore distanță unul de celălalt.

Păreri Ciprinol

Părerile cu privire la Ciprinol sunt variabile. Conform studiilor, acest antibiotic este recunoscut pentru eficacitatea sa împotriva unui spectru larg de bacterii, fiind eficient în tratamentul infecțiilor urinare, respiratorii, ale pielii și gastrointestinale și are un profil de siguranță comparabil cu al altor antibiotice. Opiniile utilizatorilor variază, mulți raportând ameliorarea rapidă a simptomelor și o eficiență crescută, în timp ce alții au experimentat efecte secundare, care au afectat percepția asupra medicamentului. Această diversitate de experiențe subliniază importanța evaluării individuale în alegerea tratamentului.

Studii clinice

Ciprinolul este eficient împotriva unui spectru larg de organisme patogene, inclusiv bacterii Gram-pozitive și Gram-negative, fiind o opțiune importantă în tratamentul infecțiilor urinare, respiratorii, ale pielii și ale tractului gastrointestinal, printre altele.

Studiile care compară ciprofloxacinul cu alte antibiotice au arătat adesea eficacitate similară sau superioară în tratamentul anumitor infecții, cu un profil de siguranță comparabil.

O meta-analiză a studiilor controlate randomizat a arătat că ciprofloxacinul reprezintă o alternativă terapeutică sigură și eficace pentru tratamentul infecțiilor urinare acute sau complicate la adulți.

Părerile utilizatorilor

Părerile utilizatorilor cu privire la Ciprinol variază, reflectând experiențele individuale cu medicamentul, evaluarea medie fiind de 4 stele. Mulți pacienți raportează o îmbunătățire rapidă a simptomelor infecțiilor pentru care au fost tratați, subliniind eficacitatea Ciprinolului în combaterea infecțiilor.

Unii pacienți subliniază că Ciprinolul a fost singurul antibiotic care a funcționat pentru infecțiile lor specifice, în special în cazul infecțiilor urinare rezistente la alte tratamente.

O parte dintre pacienți raportează efecte secundare precum greață, disconfort abdominal, dureri articulare sau simptome neurologice, fiind nemulțumiți de efectele Ciprinolului.

Ce inlocuitor exista pentru Ciprinol?

Ciprinolul poate fi înlocuit cu produse care conțin ciprofloxacină ca substanță activă, cum ar fi Cuminolul sau Cifranul sau cu antibiotice care fac parte din aceeași clasă, a fluorochinolonele, cum ar fi Nolicinul. În plus, pentru un efect superior, se poate asocia cu un medicament adjuvant pe bază de plante precum Bactolift Forte.

Ciprinol sau Nolicin?

Nolicinul este un antibiotic asemănător Ciprinolului, tot o fluorochinolonă care acționează prin inhibarea enzimelor bacteriene responsabile de replicarea, transcripția și repararea ADN-ului bacterian, determinând astfel moartea bacteriilor.

Rezultatele au indicat o eficacitate și tolerabilitate comparabile ale norfloxacinului și ciprofloxacinului în tratamentul infecțiilor urinare complicate la adulți, într-un studiu efectuat pe 72 de pacienți, dintre care 37 au primit norfloxacin și 35 ciprofloxacin. Rezultatele arată că 72% din grupul tratat cu norfloxacin și 79% din grupul tratat cu ciprofloxacin au fost considerați vindecați.

Ciprinol sau Cuminol?

Ciprinolul și Cuminolul sunt similare conținând aceeași substanță activă, ciprofloxacina. Se găsesc în aceeași formulă și nu diferă între ele ca utilizare, mod de acțiune, doze sau efecte adverse.

Ciprinol sau Bactolift forte?

Ciprinolul se poate administra în asociere cu un adjuvant pe bază de plante precum Bactolift Forte. Acest produs conține doze mari de manoză, extract de merișor, echinaceea, uva ursi și încă 15 plante care ajută la eliminarea infecției urinare și repopularea tractului urinar fără efecte secundare.

Dr. Adriana-Valentina Seicareanu

Dr. Adriana-Valentina Seicareanu

Medic rezident Psihiatrie la SCJU Constanța. Am absolvit Facultatea de Medicină din Brașov. În perioada studenției am fost implicată activ în proiectele asociațiilor studențești, atât la nivel local, ocupând diferite poziții, cea mai importanta cea de Vicepreședinte Relații Interne, cât și la nivel național. Am făcut parte din echipa de organizare a primei ediții a Congresului Medical pentru Studenti și Tineri Medici din Brașov.

Un comentariu despre “Ciprinol

 1. Bună seara! Am o infectie urinara pe care am tratat-o astfel: 10 zile ciprinol, dupa care am luat 7 zile tavanic. Am repetat urocultura la 15 zile după terminarea tratamentului si mi-a iesit ca am inca infectie cu bacteria Escherichia Coli. Mentionez că această infecție am făcut-o în nenumărate rânduri. Ce trebuie sa fac ca sa scap de această infecție?
  Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?