Amoxicilina: Păreri – Prospect – Preț și Efecte Adverse [2023]
Pareri Produse

Amoxicilina: Păreri – Prospect – Preț și Efecte Adverse [2023]

Melania-Gheorghe

Scris De:

Melania

Ai o stare generală de rău? Simți senzații de arsură când urinezi? Îți vine să țipi de durere?

Infecțiile tractului urinar sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la femei. Acestea sunt cauzate de bacteriile care pătrund în sistemul urinar prin uretră.

Te salut! Eu sunt Robert, medic urolog specialist și îți prezint metoda mea prin care am scăpat de infecțiile urinare.

Ce este Amoxicilina?

Amoxicilina este un tip de antibiotic utilizat pentru a trata diverse infecții, inclusiv infecțiile urinare. Amoxicilina acționează prin uciderea bacteriei care provoacă infecția.

Deși este un antibiotic atât de puternic, te ajută amoxicilina să scapi de infecții urinare definitiv?

Păreri Amoxicilina

Am avut pacienți care au încercat antibioticul la recomandarea altor medici, însă s-a dovedit a nu fi extrem de eficient în rezolvarea infecțiilor urinare.

Colegi de-ai mei au recomandat produsul pacienților, însă mi-au povestit că aceștia adesea s-au întors la cabinet din cauză au experimentat efecte secundare precum tulburări gastrointestinale și chiar anemie.

Unde se găsește Amoxicilina & Preț

Ampicilina se găsește doar în farmacii și se eliberează doar pe rețetă:

  • Catena – 6,70 RON
  • Farmacia Tei – 6,70 RON
  • MedimFarm – 6,70 RON
  • Farmacia Băjan – 6,70 RON

Cum funcționează?

Amoxicilina este un tip de antibiotic care luptă împotriva bacteriilor prin inhibarea sintezei peptidoglicanului, unul dintre principalele componente proteice ale celulelor. Această perturbare a pereților celulari bacterieni duce la rezistența la medicamente, iar amoxicilina este, în general, eficientă în tratarea multor tipuri de infecții.

Administrare & Prospect

Amoxicilina se administrează de regulă, de 3 ori pe zi, la un interval de 8 ore, în timpul mesei.

Ingrediente

Substanța activă din antibiotic este amoxicilina, sub formă de trihidrat. Capsula mai include talc, coloranți, stearat de magneziu, gelatină, dar și p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil.

Efecte Secundare & Contraindicații

Amoxicilina a fost considerată pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai sigure și mai eficiente antibiotice disponibile, dar, ca orice medicament, poate avea efecte secundare și contraindicații.

Efectele secundare ale amoxicilinei pot include diaree, greață, vărsături, dureri abdominale, dureri de cap, febră ușoară, reacții alergice severe, inclusiv anafilaxie (o reacție extremă care cauzează obstrucția căilor respiratorii sau șoc) și erupții cutanate noi sau care se agravează. De asemenea, unele persoane prezintă vedere încețoșată în urma tratamentului cu amoxicilină.

Femeile însărcinate sau care alăptează, trebuie să evite să ia amoxicilină, cu excepția cazului în care medicul o prescrie. Amoxicilina poate provoca malformații congenitale grave dacă este luată în timpul sarcinii timpurii. De asemenea, poate crește riscul de pneumonie la copiii născuți de mamele care o iau în timpul sarcinii.

Unele persoane sunt deosebit de sensibile la anumite ingrediente din amoxicilină, ceea ce poate duce la simptome de alergie chiar și atunci când se iau doze standard de medicament.

Evitarea utilizării altor medicamente eliberate fără prescripție medicală (cum ar fi ibuprofenul) deoarece acestea ar putea interacționa în mod negativ cu antibioticul.

Înlocuitor Amoxicilina

BactoLift este un supliment natural care este conceput pentru a trata infecțiile urinare. Acesta conține mai multe ingrediente esențiale, care s-au dovedit a fi eficient în tratarea infecțiilor urinare.

BactoLift acționează prin inhibarea creșterii bacteriilor responsabile de provocarea infecțiilor urinare. Acest lucru le împiedică să se înmulțească și să ducă la infecție. În plus, ajută la restabilirea echilibrului bacterian sănătos în organism. Acesta este motivul pentru care este adesea recomandat persoanelor care se luptă cu infecții recurente ale tractului urinar.

FAQ:

Câte zile se ia Amoxicilina pentru infecție urinară?

Tratamentul cu amoxicilină durează în funcție de cât ți-a prescris medicul specialist și rezultatele analizelor. De obicei, se recomandă să se ia antibiotice timp de cel puțin 5 zile. Cu toate acestea, dacă persoana are o infecție gravă (determinată de medic), atunci antibioticul poate fi luat timp de până la 7-10 zile.

În cât timp trece infecția urinară cu Amoxicilină?

De obicei, durează între șapte și zece zile pentru ca o infecție a tractului urinar să dispară în urma administrării amoxicilinei.

Melania-Gheorghe

Melania Gheorghe

Medic Urolog de 15 ani - Am creat acest blog pentru ca vreau stiu ce inseamna infectiile urinare si cat de greu e de trecut peste el. Am creat acest blog din suflet pentru a ajuta pe toti pentru chiar daca au bani sau nu de consultatii. Retele Sociale: Youtube FaceBook Linkedin Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?