Leacuri bătrânești pentru infecții urinare
Infectia tractului urinar

Leacuri bătrânești pentru infecții urinare

Melania-Gheorghe

Scris De:

Melania

Infecțiile tractului urinar pot fi o experiență frustrantă și neplăcută și duc adesea la probleme pe termen lung, cum ar fi incontinența urinară. Dacă te confrunți cu o infecție a tractului urinar, iată câteva leacuri bătrânești pentru infecții urinare, care te pot ajuta să scapi rapid de simptome.

Merișoare

Merișoarele sunt cunoscute pentru proprietățile lor medicinale și sunt adesea folosite ca leacuri pentru urinări dese pentru a trata infecțiile tractului urinar și alte afecțiuni. Există mai multe motive pentru care merișoarele pot fi benefice pentru urinarea frecventă. În primul rând, fructul este bogat în vitamina C și flavonoide, care au proprietăți antioxidante.

Acești compuși pot ajuta la reducerea inflamației din organism și la promovarea sănătății generale. În al doilea rând, merișoarele conțin o substanță numită proantocianidine, care au proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la reducerea inflamației din tractul urinar.

În cele din urmă, merișoarele afinele sunt bogate în fibre alimentare și magneziu, care pot ajuta la promovarea regularității prin creșterea cantității de bacterii din sistemul digestiv și prin reducerea contracțiilor musculare din peretele vezicii urinare. În general, merișorul este un aliment nutritiv cu mai multe beneficii pentru sănătate care pot ajuta la prevenirea sau ameliorarea urinării frecvente.

Un studiu recent efectuat în rândul a 145 de femei sănătoase cu antecedente de infecții urinare sau recurente a examinat efectele administrării zilnice de proantocianidine de merișor. Studiul a constatat că femeile care au avut mai puțin de 5 infecții urinare pe an au avut o scădere de 43% a infecțiilor urinare atunci când au luat doza mare (1).

D-Manoză

D-manoza este un zahăr natural care se găsește în alimentele vegetale și în anumite tipuri de bacterii. Acesta a fost folosit ca agent antiseptic și antiinflamator pentru tratarea infecțiilor tractului urinar.

D-manoza face parte din categoria remedii infecție urinară, fiind considerat un tratament popular tradițional pentru infecțiile tractului urinar, despre care se crede că acționează prin împiedicarea dezvoltării bacteriei E. coli la nivelul tractului urinar și/sau prin promovarea creșterii bacteriilor sănătoase din tractul urinar.

Un studiu din a evaluat D-manoza la 308 femei care aveau ITU frecvente. D-manoza a funcționat aproximativ la fel de bine ca antibioticul nitrofurantoină pentru prevenirea ITU pe o perioadă de 6 luni (2).

Usturoi

Usturoiul este cunoscut ca având o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de diverse boli, îmbunătățirea sănătății inimii și combaterea infecțiilor. A fost folosit de secole ca remediu din vechime pentru infecțiile tractului urinar.

Se crede că usturoiul acționează prin împiedicarea creșterii bacteriilor dăunătoare din tractul urinar și prin împiedicarea aderării acestora la mucoasa vezicii urinare sau a uretrei. În plus, se presupune că usturoiul are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea durerii și inflamației asociate cu infecțiile urinare.

Un studiu recent a arătat că extractul de usturoi poate fi eficient în reducerea bacteriilor care cauzează ITU (3). Unele cercetări sugerează, de asemenea, că usturoiul poate avea efecte benefice asupra sistemului imunitar al organismului și poate ajuta la lupta împotriva infecțiilor și a afecțiunilor inflamatorii din organism.

Ulei de iarbă de lămâie (ulei esențial de lemongrass)

Uleiul de lemongrass este un remediu popular pentru infecțiile tractului urinar. Pe lângă proprietățile sale antimicrobiene, uleiul de lemongrass a fost, de asemenea, promovat pentru capacitatea sa de a susține sistemul imunitar și de a îmbunătăți starea generală de sănătate.

În special, oamenii l-au folosit adesea pentru a trata cazurile de infecții urinare datorită proprietăților sale antiseptice și capacității de a ameliora inflamația. În plus, cercetările au arătat că poate avea efecte antiinflamatorii și antioxidante care ar putea ajuta la reducerea riscului de deteriorare ulterioară a sistemului urinar.

Un studiu a examinat cât de bine funcționează uleiul esențial de lemongrass împotriva agenților patogeni dăunători comuni care pot provoca infecții urinare, cum ar fi E.Coli sau Klebsiella pneumoniae. Studiul a constatat că uleiul de lemongrass a fost eficient în uciderea acestor agenți patogeni dăunători (4).

Concluzie

Dacă te confrunți cu infecții urinare, nu este nevoie să te simți jenat sau să ții problema pentru tine. Urmând aceste leacuri bătrânești pentru infecții urinare, poți obține ușurarea de care ai nevoie și îți poți reda încrederea în tine.

Dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți trata problemele tractului urinar fără a recurge la antibiotice, există numeroase remedii pe care le poți încerca. Albastru de metil pentru infecții urinare este o altă substanță care a fost folosită pentru a trata infecțiile urinare timp de secole. Este eficientă și sigură, ceea ce o face o alegere bună pentru infecții urinare.

Un alt remediu bătrânesc constă în consumul de ceai infecții urinare. Ceaiul făcut din diverse plante este adesea folosit pentru a trata infecțiile urinare. Ambele remedii acționează prin uciderea bacteriei care provoacă infecția atât la adulți, cât și orice infecție urinară la copii.

Cu toate acestea, este important de reținut că aceste remedii nu sunt întotdeauna eficiente, deoarece fiecare organism este unic.

Melania-Gheorghe

Melania Gheorghe

Medic Urolog de 15 ani - Am creat acest blog pentru ca vreau stiu ce inseamna infectiile urinare si cat de greu e de trecut peste el. Am creat acest blog din suflet pentru a ajuta pe toti pentru chiar daca au bani sau nu de consultatii. Retele Sociale: Youtube FaceBook Linkedin Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?