Infectie Urinara in Sarcina
Infectia tractului urinar

Infectie Urinara in Sarcina

Melania-Gheorghe

Scris De:

Melania

O infecție urinară în sarcină reprezintă o problemă de sănătate comună pentru femeile însărcinate. Acestea pot provoca diverse simptome, inclusiv urinare frecventă, dureri pelviene și scurgeri vaginale.

Află care sunt cauzele infecției urinare în sarcină, ce simptome prezintă, dar și cum pot fi trate și menținute sub control, astfel încât să ai o sarcină ușoară, lipsită de probleme.

Cauze

Infecția tractului urinar în sarcină este o afecțiune foarte frecventă care poate provoca disconfort, simptome și chiar complicații de sănătate atât pentru mamă, cât și pentru copil. Există mai multe cauze posibile ale unei infecții ale tractului urinar (ITU) în timpul sarcinii. Acestea includ:

 • infecțiile urinare sunt mai frecvente în primele luni de sarcină. Acest lucru se datorează probabil unei creșteri a nivelului anumitor bacterii care se găsesc în vagin și în tractul urinar.
 • în timpul sarcinii, capacitatea organismului de a se apăra împotriva bacteriilor este îngreunată din cauza nivelului crescut de zaharuri și hormoni care se găsesc în urină.
 • hormonii de sarcină pot crește inflamația în tractul urinar, ceea ce îl poate face mai susceptibil la infecții bacteriene. În plus, schimbările hormonale pot crește cantitatea de mucus din vezica urinară, facilitând pătrunderea bacteriilor.

Simptome

La fel ca în cazul tuturor tipurilor de infecții, infecțiile urinare pot provoca leziuni ale tractului urinar și pot duce la simptome precum:

 • urinare dureroasă sau disurie (eliminarea dificilă a urinei)  
 • urină tulbure sau cu sânge
 • febră
 • frisoane
 • greață și vărsături
 • abdomen dureros

ITU poate crește, de asemenea, riscul de a dezvolta complicații mai grave, inclusiv peritonită (inflamarea straturilor de țesut care înconjoară cavitatea abdominală), septicemie (o infecție care implică sângele) sau chiar naștere prematură.

Tratament infecție urinară în sarcină

Infecțiile tractului urinar sunt frecvente în timpul sarcinii și pot provoca un disconfort semnificativ și o perturbare a vieții femeii. Există o serie de abordări diferite care pot fi adoptate drept tratament infecție urinară în sarcină, inclusiv utilizarea de antibiotice, ovule, suplimente naturale, ceaiuri, modificări ale dietei și alte terapii.

 • BactoLift – BactoLift este o formulă pe bază de plante foarte eficientă, cu acțiune rapidă, concepută pentru tratarea infecțiilor tractului urinar la femeile însărcinate. Acest medicament de succes este alcătuit din mai multe plante diferite care au fost alese pentru capacitatea lor de a lupta în mod natural împotriva bacteriilor și de a susține sănătatea sistemului urinar. BactoLift este disponibil sub formă de tablete și poate fi luat de femeile însărcinate fără teama de efecte secundare.
 • Antibiotice – sunt un tratament obișnuit pentru infecțiile tractului urinar. Se găsesc numeroase tipuri diferite de antibiotice, inclusiv penicilină, amoxicilină sau eritromicină. Este important să alegi antibioticul potrivit pentru afecțiunea ta și să îl iei conform indicațiilor medicului tău.
 • Ovule – ovulele cu extracte naturale din plante asigură o protecție de lungă durată, oferind o ușurare liniștitoare și eficientă.
 • Ceai – consumul de ceai poate ajuta la tratarea infecțiilor tractului urinar la femeile însărcinate. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul verde conține catechine, un tip de antioxidant care s-a dovedit a avea proprietăți antimicrobiene. În plus, consumul de ceai poate oferi hidratare și confort tractului urinar, ceea ce poate ajuta la ameliorarea disconfortului și la accelerarea procesului de vindecare.

Menținere sub control

Menținerea sub control a infecției tractului urinar în timpul sarcinii poate fi o provocare, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja sănătatea urinară. În primul rând, este important să menții o bună igienă, evitând expunerea inutilă sau prelungită la bacterii. Î

n plus, este important să bei multă apă și să menții o dietă sănătoasă cu multe fibre și probiotice pentru a susține sănătatea organismului tău. De asemenea, ar trebui să te asiguri că faci exerciții fizice ușoare și te odihnești în mod corespunzător, deoarece ambele pot ajuta la creșterea fluxului sangvin în tot corpul și pot facilita eliminarea toxinelor din rinichi.

FAQ

Ce reprezintă senzația de urinare continuă în sarcină?

Urinarea continuă este un simptom comun al sarcinii care poate fi frustrant și deconcertant pentru multe femei. Senzația de urinare continuă poate apărea în mai multe forme diferite, de la un jet constant de urină la mici picături sau tipare mai persistente.

Cauza urinării continue în timpul sarcinii nu este complet înțeleasă, dar poate fi legată de modificările hormonilor și de echilibrul hidratării și al fluidelor din organism. Este, de asemenea, posibil ca o afecțiune sau o boală care stă la bază să cauzeze simptomele.

Concluzie

Dacă ești însărcinată și te confrunți cu oricare dintre următoarele simptome, este important să mergi la medic: urinare frecventă, arsuri la urinare, durere la urinare, infecție urinară cu sânge febră. De asemenea, dacă ești îngrijorată de sănătatea partenerului tău și prezintă simptome infecție urinară bărbați, este de asemenea important să îl duci la medic pentru evaluare.

O infecție urinară femei poate fi adesea dificil de diagnosticat și de tratat și poate duce la complicații semnificative de sănătate atât pentru tine, cât și pentru copilul tău.

Melania-Gheorghe

Melania Gheorghe

Medic Urolog de 15 ani - Am creat acest blog pentru ca vreau stiu ce inseamna infectiile urinare si cat de greu e de trecut peste el. Am creat acest blog din suflet pentru a ajuta pe toti pentru chiar daca au bani sau nu de consultatii. Retele Sociale: Youtube FaceBook Linkedin Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?