Infecțiile tractului urinar sunt o problemă comună și pot fi destul de dureroase. Una dintre bacteriile care provoacă infecția urinară, este Klebsiella – o bacterie gram negativă. În această postare, vom discuta semnele și simptomele unei infecții urinare, precum și cele mai bune modalități de a le trata. Vom discuta, de asemenea, despre factorii de risc asociați cu infecțiile urinare și despre cum te poți proteja de ele. Așadar, dacă te lupți cu o infecție a tractului urinar, citește mai departe pentru a afla mai multe despre cele mai bune modalități de a o trata.
Simptome
Există mai multe simptome ale unei infecții urinare și, cu cât primești mai repede tratament, cu atât mai mari sunt șansele de a te recupera rapid. Iată câteva semne care indică faptul că este posibil să ai o infecție urinară cauzată de Klebsiella:
- durere la urinare
- dificultăți la urinare
- urină care miroase urât
- febră mare
- frisoane
- dureri musculare
- convulsii
Cum pătrunde Klebsiella în tractul urinar
Klebsiella se găsește cel mai adesea în sistemul digestiv și poate fi răspândită prin contactul cu alimente sau apă contaminate, sau prin contactul cu o persoană infectată. De asemenea, poate ajunge în tractul urinar prin:
- Contact sexual – atunci când cineva face sex și organul genital al partenerului intră în contact cu uretra (tubul care merge de la vezica urinară la exteriorul corpului), crește riscul de a contracta Klebsiella pneumoniae. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul contactului sexual, părți ale uretrei tale sunt comune cu organele genitale ale partenerului tău, ceea ce înseamnă că acesta ar fi putut transfera bacteriile de acolo în uretra ta.
- Ștergerea necorespunzătoare – regăsindu-se în tubul digestiv, prin eliminarea materiilor fecale și curățarea zonei anale necorespunzătoare, bacteria poate pătrunde în tractul urinar.
- Evitarea eliminării urinei atunci când este necesar – evitarea urinării menține în tractul urinar bacteria, dezvoltându-se în vezica urinară și provocând infecții.
Factori de risc
Există mai mulți factori de risc pentru infecțiile cu Klebsiella, cum ar fi vârsta înaintată sau un sistem imunitar slăbit. Se consideră că persoanele care au un sistem imunitar slăbit sau persoanele bolnave sau rănite care sunt supuse unor proceduri pentru diverse probleme de sănătate sunt mai mult susceptibile de a contracta o infecție cu K. pneumoniae decât populația generală.
Klebsiella pneumoniae se răspândește, de asemenea, prin contact direct de la persoană la persoană, de exemplu, atunci când cineva cu mâinile contaminate atinge o rană deschisă.
Diagnosticarea infecției
Singura modalitate de a diagnostica infecția cu Klebsiella pneumoniae este prin intermediul analizelor de laborator, și anume urocultură (probă de urină din tractul urinar) și antibiogramă (un test ce identifică rezistența bacteriei la antibiotice).
Tratamentul infecției cu Klebsiella
Infecția cu Klebsiella, odată diagnosticată, poate fi tratată cu ajutorul antibioticelor și al medicamentelor special create pentru tractul urinar.
- BactoLift – BactoLift este un supliment natural care s-a dovedit a fi eficient în tratarea infecțiilor tractului urinar. Ingredientele din BactoLift sunt naturale și nu conține antibiotice sau alte medicamente. BactoLift ajută la curățarea și dezinfectarea vezicii urinare prin creșterea nivelului de aciditate din urină.
- Antibiotice – Există mai multe antibiotice disponibile pentru a fi utilizate împotriva Klebsiella pneumoniae, dar cel mai bun tratament depinde de tulpina bacteriei implicate și de simptomele pacientului. Tratamentul implică, de obicei, doze multiple de antibiotic pe o perioadă de câteva zile sau săptămâni.
Când să vezi un medic
Dacă crezi că ai putea avea o infecție urinară cu Klebsiella, este important să fii verificat de un medic cât mai curând posibil. O infecție urinară cu Klebsiella poate fi gravă și poate duce chiar la insuficiență renală. Așadar, dacă te confrunți cu oricare dintre simptomele de mai sus, asigură-te că te duci la control cât mai repede posibil.
Prevenirea infecției
- Șterge-te din față în spate după ce folosești toaleta pentru a evita pătrunderea bateriei din materiile fecale în tractul urinar.
- Bea multă apă – Încearcă să nu stai mai mult de două ore fără să bei apă sau să eviți complet băuturile cu cofeină. Evită, de asemenea, băuturile alcoolice, deoarece acestea pot conține bacterii care pot provoca infecții urinare.
- Alege dușurile în locul băilor pentru că Klebsiella preferă zonele umede și calde, iar statul în apă fierbinte este unul dintre factorii care contribuie la dezvoltarea bacteriei.
- Spală-te des pe mâini – Chiar dacă crezi că le-ai spălat suficient de bine. De asemenea, poți folosi gel dezinfectant pentru mâini sau săpun dezinfectant.
Concluzie
Cel mai bun mod de a te proteja împotriva infecțiilor cu Klebsiella este să fii conștient de semnele și simptomele bolii și să acționezi rapid dacă suspectezi o boală. Dacă te infectezi cu Klebsiella, asigură-te că apelezi imediat la asistență medicală. Tratamentul implică antibiotice și adesea necesită spitalizare.