Infectie Urinara Cu Escherichia coli (E.coli): Simptome, Diagnostic, Preventie & Tratament

Dacă te confrunți cu o infecție a tractului urinar (ITU), poate te întrebi ce trebuie să faci în acest sens. ITU sunt cauzate de bacteriile care pătrund în sistemul urinar prin urină și apoi provoacă o infecție. Există mai multe tipuri diferite de ITU, una dintre cele mai frecvente fiind infecția urinară cu e coli.

În această postare, îți voi prezenta simptomele infecției urinare cu e coli și cum putem să o tratăm. De asemenea, îți voi oferi sfaturi despre cum să prevenim ITU în primul rând și cum poate fi diagnosticată infecția urinară cu e coli.

Simptome

Infecția urinară cu bacteria E. coli este o infecție gravă care poate avea consecințe grave asupra sănătății. Dacă experimentezi oricare dintre următoarele simptome, este important să apelezi la asistență medicală de urgență:

  • febră mare
  • urinare frecventă
  • dureri ale vezicii urinare
  • sânge în urină
  • miros neobișnuit în urină
  • dificultate în eliminarea urinei
  • greață și vărsături
  • diaree

Cum pătrunde E coli în tractul urinar

Tractul urinar este sistemul de organe care transportă deșeurile de la rinichi la vezica urinară și uretră, care, la rândul lor, trimit aceste produse prin corp. Acest sistem este alcătuit din mai multe părți diferite, inclusiv rinichii, uretra (canalul care transportă urina de la rinichi spre vezica urinară) și vezica urinară. Bacteria E coli este de obicei prezentă în sistemul gastrointestinal al persoanelor sănătoase, dar poate pătrunde în tractul urinar în mai multe moduri:

  • Contactul sexual – uretra unei femei este situată lângă vagin și anus. Acest aspect permite bacteriilor să se deplaseze foarte ușor în tractul urinar în timpul actului sexual.
  • Ștergerea necorespunzătoare – în cazul femeilor, ștergerea de la spate în față după o mișcare intestinală (eliminarea scaunului) poate transporta bacteria E. coli direct în uretră. Din cauza aceasta, se recomandă întotdeauna să se șteargă din față spre spate.
  • Reținerea urinei – utilizarea frecventă a toaletei permite organismului să continue să elimine bacteriile precum E. coli din sistem. Pentru a încuraja urinarea frecventă, se recomandă consumul unei cantități adecvate de apă pe parcursul zilei.

Diagnosticarea infecției

Diagnosticul se face, de obicei, prin prelevarea unei probe de urină și trimiterea acesteia la un laborator pentru analiză. Rezultatele testului vor indica dacă persoana este infectată cu E.coli, precum și ce tulpini ale bacteriei sunt prezente, este posibil sa apara in test si alte bacterii care provoaca infectia urinara ca Klebsiella Pneumoniae. Dacă se constată că persoana are o infecție cu e coli în urină, atunci medicul poate recomanda diverse tratamente, cum ar fi antibioticele, pentru a o trata.

Tratament pentru infecția E Coli

Cel mai bun mod de a trata o infecție urinară este un tratament adecvat pentru distrugerea bacteriei e coli. Acest lucru va ajuta la eliminarea bacteriilor și la restabilirea funcției normale a sistemului urinar.

  • BactoLift – BactoLift este un medicament natural utilizat pentru tratarea infecțiilor tractului urinar. Acesta acționează prin corectarea cauzei care stă la baza infecției, nu doar prin tratarea simptomelor acesteia. Poate fi utilizat în cazurile în care alte tratamente au eșuat sau nu reprezintă o opțiune adecvată din cauza gravității infecției. De asemenea, poate fi folosit ca opțiune în cazurile în care nu infecția este rezistentă la antibiotice.
  • Antibiotice – Acestea pot fi recomandate în cazul în care există un risc iminent de probleme grave de sănătate din cauza infecției. Printre exemplele de antibiotice se numără ciprofloxacina sau doxiciclina.

Când să vezi un medic?

Este important să apelezi la serviciile unui medic specialist atunci când suspectezi că ai o infecție urinară, deoarece acest tip de infecție poate deveni gravă atunci când nu este tratată. Cele mai frecvente simptome ale unei infecții urinare legate de E.coli includ urinarea dureroasă, secreții anormale sau nevoia frecventă de a urina.

Prevenirea infecției

Principala metodă de prevenire a infecției cu e.coli este spălarea temeinică a mâinilor cu apă și săpun înainte de a mânca, de a pregăti alimente și de a intra în contact cu alte persoane. De asemenea, poate fi prevenită adoptând obiceiuri sănătoase, cum ar fi:

  • Golește-ți vezica urinară des, de îndată ce simți nevoia să urinezi; nu te grăbi și asigură-te că ți-ai golit complet vezica.
  • Evită spray-urile de igienă feminină, dușurile parfumate și produsele de baie parfumate; acestea nu vor face decât să crească iritarea.
  • Se recomandă curățarea zonei genitale înainte de sex.

FAQ

Bacteria e coli se transmite pe cale sexuală?

Cu toate că nu reprezintă în sine o boală cu transmitere sexuală, bacteria e coli este contagioasă, fiind recomand a se evita contactul sexual cu o persoană contaminată. Potrivit medicilor, e coli se transmite pe cale sexuală, însă există și alte mijloace de transmitere.

Concluzie

Infecția urinară cu e coli este o infecție gravă care poate avea consecințe de durată asupra sănătății. Dacă tu sau cineva pe care îl cunoști are simptome de infecție urinară cu e coli, infecție urinară cu klebsiella, proteus sau alte bacterii care pot provoca infecții urinare, este important să te adresezi medicului cât mai curând posibil. Făcând acest lucru, se poate asigura cel mai rapid tratament posibil și se poate minimaliza riscul unor complicații ulterioare de sănătate.

Lasă un comentariu