Sirop infecție urinară
Afectiuni Urologice

Sirop infecție urinară

Dr. Adriana-Valentina Seicareanu

Scris De:

Dr. Adriana-Valentina Seicareanu

Siropul poate ajuta în cazul infecțiilor urinare dacă este formulat pe bază de merișor, D-manoză sau ulei de cuișoare, acestea fiind printre cele mai eficiente ingrediente.

Cele mai eficiente siropuri pentru infecția urinară la copii sunt Minunino, Uractiv Kids, Alinan Uractiv, Cistidep și Idelyn Uractiv, acestea neprovocând, în cele mai multe cazuri, efecte secundare.

Există și alte tratamente pentru infecțiile urinare în cazul copiilor, precum D-manoza, extractele din plante, cum ar fi merișor, uva ursi sau cuișoare, dar și antibioticele.

Poate ajuta siropul în cazul infecțiilor urinare?

Siropul poate fi eficient în cazul infecțiilor urinare, dacă are în compoziție substanțele potrivite, precum merișoarele, D-manoza sau uleiul de cuișoare. Acest tip de medicament este special conceput pentru populația pediatrică.

Care sunt cele mai eficiente ingrediente din siropul pentru infecția urinară?

Cele mai eficiente ingrediente din compoziția unui sirop pentru infecție urinară sunt extractele din plante și substanțele naturale.

Ingrediente eficiente ce se pot găsi în siropurile pentru infecția urinară sunt:

  • Merișor – Este o plantă bogată în proantocianidină care, împreună cu metaboliții săi, inhibă legarea bacteriilor de uroepiteliul vezicii urinare, astfel prevenind infecțiile urinare.
  • Propolis – Acesta potențează efectul merișoarelor, reducând astfel recurența infecțiilor urinare. Acest lucru se explică prin faptul că propolisul poate potența activitatea antiaderentă a proantocianidinelor asupra E. coli uropatogenă.
  • D-manoza – Este o monozaharidă derivată din glucoză sintetizată și de organismul uman care împiedică atașarea bacteriei E. coli la uroteliu, prevenind și tratând astfel infecțiile urinare.
  • Produse imunomodulatoare – Acestea au rolul de a întări sistemul imunitar, ajutând organismul să elimine bacteriile responsabile de infecția urinară, precum Pido-Zinc.

Cele mai eficiente siropuri pentru infecțiile urinare la copii

Cele mai eficiente siropuri pentru infecțiile urinare în cazul copiilor sunt Minunino, Uractiv Kids, Alinan, Cistidep și Idelyn.

Minunino Urinar Sirop

Siropul Minunino conține extract de afin american, D-manoză și acid ascorbic, util în cazul infecțiilor urinare deoarece acționează prin inhibarea atașării bacteriei E. coli la pereții vezicii urinare. Acesta poate fi administrat copiilor începând cu vârsta de 6 luni, dar și adulților.

Sugarii și copiii mai mici de 3 ani trebuie să consume 10 ml de sirop pe zi, iar copiii mai mari de 3 ani și adulții, trebuie să consume 20 ml pe zi.

Sirop Uractiv Kids

Siropul Uractiv Kids este conceput pentru copiii cu vârsta de peste 1 an, ca adjuvant împotriva infecțiilor urinare. Ingredientele acționează sinergic spre inhibarea fixării bacteriei E. coli la peretele tractului urinar, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.

Siropul conține merișor, propolis, măceș și vitamina C și trebuie administrat în funcție de vârsta copilului. Copiilor până în 5 ani li se administrează câte 5 ml de sirop de 2 ori pe zi, pentru 1-2 luni, iar copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani, câte 7.5 ml de 2 ori pe zi. Acesta poate fi folosit și complementar tratamentului cu antibiotice, administrându-se câte 5 ml de 3 ori pe zi.

Sirop Alinan Uractiv

Siropul Uractiv Alinan este un supliment alimentar ce conține numai ingrediente naturale, precum proantocianidine din extract de merișor, tinctură de propolis, extract de măceș și vitamina C, fiind eficient în menținerea sănătății tractului urinar.

Acesta este indicat copiilor cu vârsta între 1 și 5 ani, administrându-se câte o doză de 10-15 ml pe zi.

Sirop Cistidep

Siropul Cistidep este un supliment alimentar eficient în tratarea infecțiilor urinare, datorită ingredientelor ce împiedică aderența bacteriilor la mucoasa tractului urinar. Acesta conține un mineral cu acțiune imunomodulatoare, Pido-Zinc, inulină, vitamina C și merișor.

Se poate administra copiilor începând cu 6 luni și până la 12 ani, astfel:

VârstăSeveritateDozăDurată
6 luni - 3 aniFaza acută2.5 ml de 2 ori pe zi7-10 zile
Profilaxia recurențelor2.5 ml pe zi3-6 luni
3 - 6 aniFaza acută5 ml de 2 ori pe zi7-10 zile
Profilaxia recurențelor5 ml pe zi3-6 luni
6 - 12 aniFaza acută10 ml de 2 ori pe zi7-10 zile
Profilaxia recurențelor10 ml pe zi3-6 luni

Sirop Idelyn Urinal

Siropul Idelyn Urinal este conceput atât pentru copiii cu vârsta de peste 1 an, cât și pentru adulți și conține NutriCran, extras din suc de merișor, care conține mulți antioxidanți naturali.

Se administrează câte 5 ml pe zi, în cazul copiilor între 1 și 3 ani, câte 10 ml pe zi, în cazul copiilor între 3 și 12 ani și câte 15 ml, în cazul copiilor peste 12 ani și adulților.

Siropurile au efecte secundare?

Nu, siropurile nu au, în general, efecte secundare. Acest lucru se datorează compoziției naturale. Cu toate acestea, pot apărea reacții alergice dacă există hipersensibilitate la unul sau mai multe ingrediente.

Ce alte tratamente pentru infecții urinare există în cazul copiilor?

Alte tratamente pentru infecțiile urinare la copii sunt antibioticele și extractele din plante, precum merișor, uva ursi, cuișoare sau D-manoza. Acestea sunt metode sigure de tratament, a căror eficiență a fost testată și demonstrată.

Dr. Adriana-Valentina Seicareanu

Dr. Adriana-Valentina Seicareanu

Medic rezident Psihiatrie la SCJU Constanța. Am absolvit Facultatea de Medicină din Brașov. În perioada studenției am fost implicată activ în proiectele asociațiilor studențești, atât la nivel local, ocupând diferite poziții, cea mai importanta cea de Vicepreședinte Relații Interne, cât și la nivel național. Am făcut parte din echipa de organizare a primei ediții a Congresului Medical pentru Studenti și Tineri Medici din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?