Ciprofloxacina: Păreri – Prospect – Preț și Efecte Adverse [2023]
Pareri Produse

Ciprofloxacina: Păreri – Prospect – Preț și Efecte Adverse [2023]

Melania-Gheorghe

Scris De:

Melania

Te-ai săturat de senzația neplăcută de arsuri atunci când urinezi? Cauți o modalitate de a scăpa de infecțiile urinare?

Infecțiile urinare sunt unele dintre cele mai frecvente infecții și sunt cauzate de obicei de bacterii care ajung în uretră.

Te salut! Eu sunt Robert, medic urolog cu zeci de pacienți tratați contra infecțiilor urinare și vreau să îți propun BactoLift, un supliment natural care te va ajuta să scapi de infecții rapid și eficient.

Ce este Ciprofloxacina?

Ciprofloxacina este un antibiotic care este utilizat pentru a trata o varietate de infecții bacteriene, inclusiv bronșita acută, infecția tractului urinar și pneumonia. Acesta acționează prin uciderea bacteriilor, împiedicând în același timp creșterea acestora.

Ciprofloxacina este un antibiotic puternic care promite să crească te scape de infecțiile urinare. Dar chiar funcționează? Și care sunt posibilele efecte secundare?

Păreri Ciprofloxacina

Unii dintre pacienții mei au folosit antibioticul pentru tratarea infecțiilor urinare ușoare, și, deși părea că funcționează, după terminarea tratamentului infecțiile au revenit.

Am folosit chiar eu Ciprofloxacina infecțiile tractului urinar, însă fără succes. Pe lângă faptul că nu a distrus bacteriile, mi-a provocat disconfort gastrointestinal.

Unde se găsește Ciprofloxacina & Preț

Ciprofloxacina poate fi găsită în majoritatea farmaciilor din țară, eliberându-se doar pe bază de rețetă medicală:

 • Farmacia Tei – 5,27 RON
 • Pfarma – 5,27 RON
 • Catena – 5,27 RON

Cum funcționează?

Ciprofloxacina acționează prin blocarea formării peretelui celular al bacteriilor. Acest lucru duce la distrugerea acestora și ar trebui să facă tratamentul mai eficient atât împotriva tulpinilor de bacterii sensibile, cât și a celor rezistente. Ciprofloxacina poate inhiba, de asemenea, creșterea florei intestinale, ceea ce poate explica proprietățile sale antiinflamatorii.

Administrare & Prospect

Adulți – 2 comprimate de Ciprofloxacină, la interval de 12 ore, înghițite cu un pahar de apă. În funcție de tipul și severitatea infecției, medicul specialist poate decide administrarea antibioticului între 5 și 21 de zile.

Ingrediente

Substanţa activă din antibiotic este ciprofloxacina. Pe lângă aceasta, conține și excipienți, inclusiv  nucleu-amidonglicolat de sodiu tip A, stearat de magneziu, hidroxipropilceluloză și dioxid de titan (E 171). 

Bacterii Sensibile la Ciprofloxacina

Ciprofloxacina este eficient impotriva bacterilor gram-negative precum si bacteilor gram-pozitive (1)

Bacterii gram-pozitive sensibile la Ciprofloxacina:

 • Enterococcus Faecalis
 • Staphylococcus spp (Stafilococ)
 • Streptococcus spp (Streptococ)

Bacterii gram-negative sensibile la Ciprofloxacina:

 • Escherichia Coli (E. Coli)
 • Klebsiella Pneumoniae
 • Proteus Mirabilis
 • Salmonella (Salmoneloza)

Efecte Secundare & Contraindicații

În general, Ciprofloxacina este bine tolerat, dar poate provoca efecte secundare grave atunci când este administrat în doze mari sau dacă este utilizat în mod abuziv.

Reacțiile adverse frecvente ale Ciprofloxacinei includ diaree, greață, vărsături și dureri de cap. Unele persoane pot prezenta, de asemenea, reacții alergice, cum ar fi erupții cutanate și urticarie. Reacțiile adverse rare, dar grave, pot include colita cu Clostridium difficile, care este o infecție a intestinului gros care poate fi fatală dacă nu este tratată corect.

Ciprofloxacina nu trebuie utilizată la femeile însărcinate sau la cele care alăptează, deoarece ar putea dăuna copiilor nenăscuți sau sugarilor. De asemenea, orice persoană care ia Ciprofloxacina trebuie să îi spună medicului său dacă are alte afecțiuni medicale sau alergii care ar putea afecta răspunsul la medicament.

Înlocuitor Ciprofloxacina

BactoLift este un supliment natural care s-a dovedit a fi eficient în tratarea infecțiilor urinare. Acesta acționează ajutând organismul să descompună și să elimine bacteriile dăunătoare din vezica urinară, ceea ce ajută la protejarea împotriva infecțiilor ulterioare.

BactoLift este, de asemenea, formulat cu ingrediente benefice care promovează o stare de sănătate bună. Împreună, aceste ingrediente ajută la reducerea severității și duratei infecțiilor urinare.

FAQ:

Câte zile se ia Ciprofloxacina pentru infecție urinară?

Tratamentul cu Ciprofloxacină durează de regulă între 5 şi 21 de zile, în funcție de severitatea infecției.

În cât timp trece infecția urinară cu Ciprofloxacina?

Efectele pot fi resimțite după primele zile de la administrare, însă abia după finalizarea tratamentului, infecția urinară poate fi combătută.

Melania-Gheorghe

Melania Gheorghe

Medic Urolog de 15 ani - Am creat acest blog pentru ca vreau stiu ce inseamna infectiile urinare si cat de greu e de trecut peste el. Am creat acest blog din suflet pentru a ajuta pe toti pentru chiar daca au bani sau nu de consultatii. Retele Sociale: Youtube FaceBook Linkedin Twitter

Un comentariu despre “Ciprofloxacina: Păreri – Prospect – Preț și Efecte Adverse [2023]

 1. Buna ziua dna doctor! Am senzatie de urinare atunci cand aud apa, ma gandesc la momentul urinarii si chiar uneori nu pot sa ma abtin pina la toaleta si trebuie urgent … am 2 episoade de necontrol si am facut pina sa ajung la baie! Este din psihic sau nu? Si aceasta vine pe un fond de rece de afara sau la picioare! Sensibil la rece! Ciprinolul ar elimina aceasta raceala ca uneori ma ustura si dupa
  Va doresc mult succes in activitatile dv de a face bine! Cu respect n.p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?