Ceai infecție urinară
Infectia tractului urinar

Ceai infecție urinară

Melania-Gheorghe

Scris De:

Melania

Ceaiul reprezintă un mod natural de a vindeca infecția urinară. Există câteva cercetări disponibile cu privire la eficacitatea folosirii diferitelor tipuri de ceai pentru infecții urinare ca tratament pentru acestea, rezultatele sugerând că acesta poate fi eficient. Ceaiul conține proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, care pot ajuta la tratarea și prevenirea infecției urinare.

Poți bea ceai dacă ai o infecție urinară?

Consumul de ceai poate fi benefic pentru persoanele cu infecții ale tractului urinar (ITU). Dovezile sugerează că consumul de ceai poate avea proprietăți antibacteriene și antimicrobiene care ar putea ajuta la tratarea ITU. Unele studii au arătat, de asemenea, că ceaiul poate promova creșterea bacteriilor bune în tractul urinar, ceea ce ar putea ajuta la combaterea bacteriilor dăunătoare.

Cu toate acestea, este important să înțelegem că nu toate tipurile de ceai sunt potrivite. Anumite tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul de mentă, pot avea proprietăți antimicrobiene mai puternice și pot fi mai eficiente în tratarea ITU decât altele.

Poate consumul de ceai să provoace o infecție urinară sau să o agraveze?

Consumul de ceai poate provoca sau agrava o infecție a tractului urinar în unele cazuri, dar nu în toate. Deși există voci care spun că ceaiul poate fi asociat cu ITU, este dificil să se tragă concluzii ferme din cauza dimensiunilor mici ale eșantioanelor și a lipsei de studii solide.

Ce este însă cert, este faptul că anumite ceaiuri ce conțin cofeină (de exemplu, ceai negru sau verde), provoacă iritarea vezicii urinare, putând astfel agrava simptomele acesteia.

Este ceaiul bun pentru o infecție urinară și poate ajuta la tratarea infecțiilor urinare?

Ceaiul este o băutură populară în întreaga lume pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Este adesea folosit ca remediu natural pentru diverse afecțiuni, inclusiv pentru infecțiile tractului urinar. Unele studii au constatat că ceaiul poate ajuta la tratarea infecțiilor prin creșterea cantității de urină eliminată și reducerea inflamației din tractul urinar.

Cel mai bun ceai pentru infecția urinară

Ceaiul este un remediu natural pentru infecțiile aparatului urinar. Consumul regulat de ceai poate ajuta la calmarea simptomelor infecțiilor urinare și la prevenirea revenirii acestora. Cel mai bun ceai pentru infecție urinară și spălături în zona intimă, pe care îl recomand ca urmare a propriilor teste, este BactoLift.

BactoLift Ceai

Ceaiul BactoLift este o alegere excelentă pentru oricine dorește să trateze o infecție a tractului urinar. Acest remediu pe bază de plante conține mai multe ingrediente benefice, inclusiv ierburi care susțin sistemul imunitar.

Ceaiul conține plante care s-au dovedit a avea proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. În general, ceaiul BactoLift este un mod eficient și natural de a trata infecțiile urinare. Un mod bun de a consuma ceaiul este să îl pregătești amestecând cantitatea recomandată de plante cu apă caldă și să îl bei de trei ori pe zi.

Alte ceaiuri pentru infecția urinară?

Există numeroase ceaiuri ce pot fi consumate pentru infecțiile urinare și ameliorarea simptomelor neplăcute, inclusiv ceaiul verde, de merișor, de mentă sau ceaiul din frunze de strugurii ursului.

Ceai verde

Ceaiul verde este considerat a avea proprietăți antioxidante și antiinflamatorii mai puternice decât alte tipuri de ceai. În plus, s-a demonstrat că ceaiul verde are un efect calmant asupra tractului urinar, ceea ce poate ajuta la ameliorarea durerii și a disconfortului.

Epigallocatechina (EGC), un compus din ceaiul verde, a demonstrat efecte antibacteriene puternice împotriva tulpinilor de E. coli care cauzează infecții urinare în urma unor cercetări realizate în laborator (1). O singură ceașcă (240 ml) de ceai verde preparat conține aproximativ 150 mg de EGC. Cercetările actuale indică faptul că doar 3-5 mg de EGC pot fi suficiente pentru a ajuta la inhibarea creșterii bacteriilor în tractul urinar, dar această teorie nu a fost încă dovedită la om. (2)

Cum se prepară?

Pentru prepararea unei căni de ceai, este necesară o cantitate potrivită de apă, adusă la punctul de fierbere de 70 grade Celsius. Se adaugă o linguriță de ceai verde și se infuzează 2-3 minute. Acesta ar trebui să fie gata de băut la scurt timp după preparare.

Ceai de merișor (afine)

Ceaiul de merișor este o modalitate tradițională și eficientă de tratare a infecțiilor urinare. Acest lucru se datorează faptului că merișoarele sunt pline de antioxidanți, care s-au dovedit a ajuta la combaterea infecțiilor. În plus, merișoarele au o concentrație mare de proantocianidine, care s-au dovedit a acționa prin reducerea cantității de bacterii din tractul urinar.

În urma unei meta-analize ce a inclus 23 de studii cu 3979 de participanți, s-a constatat că aportul de produse pe bază de afine poate reduce semnificativ incidența infecțiilor urinare la populațiile susceptibile infecțiilor urinare (3).

Cum se prepară?

Într-o cană de apă fierbinte, se adaugă 2 lingurițe de ceai de afine și se lasă la infuzat timp de aproximativ 10 minute.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este un remediu popular pentru infecțiile tractului urinar. Acesta are numeroase proprietăți benefice, inclusiv proprietăți antiseptice, antiinflamatorii și antimicrobiene. În plus, poate calma iritațiile și ușura trecerea urinei. În unele cazuri, ceaiul de mentă poate ajuta la promovarea vindecării și la combaterea infecțiilor.

Unele cercetări în laborator au descoperit că frunzele de mentă au efecte antibacteriene împotriva diferitelor bacterii care cauzează infecții urinare, cum ar fi E. coli. Anumiți compuși care se găsesc în frunzele de mentă pot ajuta, de asemenea, la reducerea rezistenței bacteriene la medicamentele antibiotice (4).

Cum se prepară?

Pentru o cană de ceai de mentă, se aduc în punctul de fierbere 200 ml de apă, se adaugă 1-2 lingurițe de ceai și se lasă la infuzat timp de 5-7 minute.  

Ceai Uva urși (frunze de strugurii ursului)

Ceaiul din frunze de strugurii ursului este cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene. Arbutina este principalul compus căruia i se atribuie potențialul de vindecare a infecțiilor urinare de la ceaiul de Uva urși, datorită efectului său antibacterian asupra E. coli – una dintre cele mai frecvente cauze ale ITU. (5).

Un studiu mai vechi efectuat asupra unui număr de 57 de femei a constatat că utilizarea suplimentară de Uva urși cu rădăcină de păpădie a redus semnificativ recurența infecțiilor tractului urinar, comparativ cu un placebo. (6).

Cum se prepară?

Pentru a pregăti ceaiul, două lingurițe pline de plantă se adaugă la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 3-5 minute, după care se consumă.

Concluzie

Sunt un medic cu experiență și pot spune cu încredere că datorită consumului regulat de ceai, m-am vindecat de infecție urinară. De fapt, l-am folosit de mai multe ori pentru a trata diverse afecțiuni, de la o banală răceală până la un probleme intestinale.

Deși există multe motive pentru care ceaiul ar putea fi eficient în tratarea acestor afecțiuni, unul dintre principalele motive este reprezentat de proprietățile sale antimicrobiene.

Ceaiul pentru infecții urinare este un remediu popular care este adesea folosit pentru a trata infecțiile tractului urinar. Se știe că ceaiul conține compuși care pot ajuta la reducerea numărului de bacterii prezente în vezica urinară și s-a dovedit a fi un tratament infecție urinară eficient în tratarea unei varietăți de bacterii ce provoacă infecții urinare.

Dacă ești în căutarea unei alternative la antibioticele tradiționale, ceaiul poate fi o opțiune bună pentru tine.

Melania-Gheorghe

Melania Gheorghe

Medic Urolog de 15 ani - Am creat acest blog pentru ca vreau stiu ce inseamna infectiile urinare si cat de greu e de trecut peste el. Am creat acest blog din suflet pentru a ajuta pe toti pentru chiar daca au bani sau nu de consultatii. Retele Sociale: Youtube FaceBook Linkedin Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?