Bicarbonat de sodiu pentru infecții urinare
Infectia tractului urinar

Bicarbonat de sodiu pentru infecții urinare

Melania-Gheorghe

Scris De:

Melania

Dacă te afli în căutarea unui remediu natural pentru infecțiile tractului urinar, poate ai auzit sau citit că bicarbonatul de sodiu este o opțiune excelentă.

Bicarbonatul de sodiu este o sursă alcalină, cu numeroase utilizări în medicină. Cu toate acestea, utilizarea bicarbonatului ca soluție împotriva infecțiilor urinare, este adesea considerat periculos, motiv pentru care nu-l recomand în niciun caz.

Eficiență

Bicarbonatul de sodiu este un tip de produs chimic derivat din sarea monosodică a acidului carbonic. Este un produs de uz casnic obișnuit, folosit pentru a face prăjiturile să dospească și pentru a face aluatul să crească. A fost folosit de secole ca remediu natural pentru mai multe probleme de sănătate, inclusiv pentru infecțiile tractului urinar.

Cu toate acestea, nu există dovezi că bicarbonatul de sodiu are vreun efect asupra cauzei care stă la baza infecțiilor urinare sau că este mai eficient decât alte opțiuni de tratament. Din contră, există multiple dovezi care arată că bicarbonatul de sodiu poate fi de fapt dăunător pentru organism.

Mai multe studii au sugerat că utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru acest tip de infecții poate să nu fie eficientă sau poate fi chiar dăunătoare.

Aceste studii au fost adesea criticate deoarece nu au avut controale adecvate, inclusiv observarea corespunzătoare a pacienților, și au fost adesea efectuate de companii private care vând produse din bicarbonat de sodiu, mai degrabă decât de grupuri de cercetare științifică.

În ciuda acestor critici, este totuși important să faci cercetări despre tratamentele alternative și să înțelegi potențialele beneficii și riscuri ale acestora înainte de a decide asupra unui plan de tratament.

Riscuri și atenționări

Riscurile utilizării bicarbonatului de sodiu includ posibilitatea de a provoca reacții alergice la unele persoane. În plus, unele persoane pot avea dureri de stomac sau diaree atunci când folosesc bicarbonat de sodiu pentru perioade lungi de timp.

Alte simptome ale supradozajului cu bicarbonat de sodiu pot include chiar și convulsii și comă. Ca întotdeauna, este important să consulți medicul înainte de a încerca orice nouă metodă de tratare a infecțiilor urinare.

O analiză a Sistemului de control al otrăvurilor din California (California Poison Control System) a constatat că, din 192 de cazuri de otrăvire cu bicarbonat de sodiu, 4,7 % din cazuri au fost cauzate de persoane care au încercat să folosească bicarbonatul de sodiu ca tratament pentru infecții urinare (1).

Cum se face?

Dacă dorești să utilizezi bicarbonatul de sodiu pentru tratarea infecțiilor urinare, în ciuda a numeroaselor riscuri și atenționări, este bine să știi că doza recomandată de bicarbonat de sodiu, considerată sigură pentru un adult, este de 1/2 linguriță dizolvată în 100-200 grame de apă, consumat pe stomacul gol. O cantitate mai mare poate provoca complicații serioase.

Concluzie

Deși există dovezi științifice limitate care să susțină utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru infecțiile tractului urinar, mulți oameni cred că acesta poate fi util în tratarea acestei afecțiuni.

Dacă ai în vedere să folosești bicarbonat de sodiu pentru a trata infecția tractului urinar, asigură-te că vorbești mai întâi cu medicul tău. Este posibil ca medicul să-ți recomande alte metode de tratament sau să te avertizeze cu privire la riscurile asociate cu utilizarea bicarbonatului de sodiu.

Cu toate acestea, nu recomand utilizarea bicarbonatului drept tratament pentru infecțiile urinare!

Melania-Gheorghe

Melania Gheorghe

Medic Urolog de 15 ani - Am creat acest blog pentru ca vreau stiu ce inseamna infectiile urinare si cat de greu e de trecut peste el. Am creat acest blog din suflet pentru a ajuta pe toti pentru chiar daca au bani sau nu de consultatii. Retele Sociale: Youtube FaceBook Linkedin Twitter

Un comentariu despre “Bicarbonat de sodiu pentru infecții urinare

  1. Bicarbonatul de sodiu alcalinizează organismul .Un pahar de apă plată cu o linguriță de bicarbonat și lămâie te ține departe de afecțiuni,depuneri de pietre , reflux gastroesofagian ..Recomandat și pentru igena cavității bucale ,spălături in zonele intime .Dacă aciditatea din organism scade automat virușii,infecțiile nu mai au suportul de a se inmulți ,nu se dezvoltă in mediu alcalin .După 4 decenii de când folosesc bicarbonatul pot avea o opinie pertinentă.Datorită refluxului,hiperacidității in urma mâncărurilor neadecvate aș fi putut muri subit fără bicarbonat.Tratamentele farmaceutice nu m-au ajutat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?